2006-06-30

Datorerna blir mer pålitliga - IDG.se

Datorerna blir mer pålitliga - IDG.se: "Hårdvarufel blir allt ovanligare hos datorer. Detta visar en undersökning från analytikerfirman Gartner. Antalet fel och krascher har under det senaste året minskat från 7 procent det första året och 16 procent det fjärde året till 5 respektive 12 procent."

'via Blog this'

Klicka här ovan för läs hela!

2006-06-29

Köpa dator kurser

Dr Data Info Köpa dator kurser
I den här kursen för att köp ny dator vill vi ge dig information och tips inför datorköpet. De ord vi använder och går igenom är RAM-minne, processor, hårddisk, grafikkort och HDMI-utgång och dessa förklaras närmare i kursen.
Konkreta tips på vad en ny dator bör klara av är en färskvara. När du läser sådana tips ska du alltid kontrollera när informationen är skriven eller uppdaterad eftersom utvecklingen går fort. Det som skrevs för ett år sedan är redan gammal information.
Val av dator beror naturligtvis på vad man vill kunna använda sin nya dator till. Om man mest ska använda datorn till mejl, Internet, lagra foton och skriva dokument i exempelvis Word eller Excel räcker en enkel dator långt.
Om den nya datorn däremot ska användas till spel, särskilt spel med avancerad grafik, så krävs det mycket mer och man behöver lägga betydligt mer pengar på sitt köp av ny dator.

Hela köpa dator kursen är under ett 3 timmar långt kurstillfälle där man går igenom allt och lär sig vad beteckningar och förkortningar står för, samt analysera vad för typ av dator som man behöver för sitt ändamål.

Köpa dator kurser ordnas och arrangeras fortlöpande fram över vartefter vi har fått ihop deltagare.

Anmäl ditt intresse för kursen för på post@dr-data.info eller 0737-38 40 38. 

2006-06-25

Synkronisera tiden med Windows tidstjänst i Windows XP

Synkronisera tiden med Windows tidstjänst i Windows XP: "Den här artikeln handlar om hur du synkroniserar tiden på datorer med Windows tidstjänst.

I Microsoft Windows XP synkroniseras datorns interna klocka automatiskt med andra klockor i nätverket genom Windows tidstjänst.. Tidskällan för synkroniseringen varierar, beroende på om datorn är ansluten till en Active Directory-domän eller till en arbetsgrupp."

'via Blog this'

Klicka här ovan för läs hela!