2008-05-09

Grundkurs i Datasäkerhet, dataskydd och säkerhetskopiering

Dr Data Info Dataskyddskurser 
Datasäkerhet och säkerhetskopierings grundkurs
Denna kurs riktar sig till alla med datorer, inga särskilda förkunskaper krävs, alla är välkomna. Under kursen går vi igenom grundläggande datasäkerhet och belyser både Windows arbetsstationen, e-post, webbläsare, virus och antivirus. PGP och andra krypteringar samt PFW(Personal Firewalls).

Kursupplägget 
Består av att den riktar sig till ca 12 deltagare. Teori varvas med praktik under hela kursens gång, diplom erhålls efter kursens slut.

Mål och syfte
Under studierna går vi igenom grundläggande datasäkerhet för alla. Vi går igenom vad som brukar kallas för hotbilder och klassificerar dessa i grupper om inre och yttre hot, logiska och fysiska hot. Därefter går vi igenom vad som menas med behörigheter rörande resurserna som finns i nätverk och på den lokala datorn. Vi studerar OSI modellen och DoD modellen och tar en titt på hur nätverket fungerar samt datorernas operativsystem. Vi lär oss nätverksvett och nätverkssäkerhet samt brandväggar olika typer av brandväggar och hur de fungerar. Vi lär oss strategier för säkerhetskopieringar och virusskydd(elak kod). E-post och surfning samt riskerna med dessa studeras. Vi lär oss om trojaner och vad en DOS och en DDOS attack är.

Efter genomgången kurs 
Skall deltagarna ha fått kunskap och ökad insikt i att:
Klassificera datorsäkerhet och hotbilder, inloggning, nätverk och TCP/IP säkerhet
Fysiska och Logiska host
Interna och Yttre hot
OSI-7 och DoD modellen
TCP/IP
E-Post
Virus och Trojaner
PGP
Personal Firewall
Lösenord In och Utloggning
Säkerhetskopiering
Delade resurser
Bärbara datorer
Webbläsare
Elak kod

Dr Data Info Datasäkerthetkopiering
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, endast lite datorvana.

Kurslängd
10 st sammankomster á 3 timmar per gång

Krusstart
Kursen startar så fort vi fått ihop 10 stycken deltagare

Notera
Kursen har påhängsmoduler anpassade för just den datormiljö som du använder.

Intresseanmälan 
Anmäl ditt intresse till kursen på post@dr-data.info eller ring 0737-38 40 38. 

1 kommentar:

  1. Anonym17:31

    Tack för utbildningen. Nu har jag gått igenom och datorsäkrat upp hela mitt datorsystem enligt den analysmetoden och modellen som du visade. Känns skönt att veta att man har maximal säkerhet nu. Samt lovar att jag ska följa din blogg för att få med mig dem senaste nyheterna fram över.
    MVH
    Roland

    SvaraRadera

Tänk på att du är personligen ansvarig för dem kommentarer som du skriver här, så håll en god och trevlig ton tack! Du når oss enklast på post@dr-data.info eller 0737-38 40 38.