2013-03-30

Kurs i Facebook, Twitter, YouTube, SVTplay, Blogga mm

Dr Data Info Sociala Medie Kurser
Hur använder och hittar jag i sociala medier, och hur fungerar dessa?

För dig som är intresserad av sociala medier och hur man skapar ett konto på Facebook och använder det. Hur man bloggar, samt för över bilder från kameran till datorn , där man sedan kan använda dem till just Facebook och bloggen. Vi går även genom hur man i sin smartphone eller surfplatta kan se och uppdatera sitt Facebook-konto och sin blogg med mera.
Steg för steg går vi igenom hur man börjar skriva på ens egen blogg - och letar upp nära och kära på Facebook och Twitter mm. Snart nog lägger du själv upp bilder och kommenterar samt diskuterar med gamla och nya vänner och du får kanske bättre kontakt med barn och barnbarn.

Vi pratar också om säkerhet på nätet - hur man väljer bra lösenord, undviker att bli lurad och handlar på ett säkert sätt.

Mål
Målet med kursen är att du skall veta hur du använder sociala medier på ett effektivt sätt. Du lär dig de grundläggande funktionerna i programmet. Du får också lära dig om hur olika sociala medier så som Facebook och Twitter fungerar, men även andra medier så som Youtube, SVTplay och UR osv.

Kursinnehåll
-Föra över bilder från kameran till datorn, sortera dem i mappar
-Skapa ett Facebook-konto
-Ställa in sekretessen på kontot - vem kan se vad?
-Ladda upp bilder, välj profilbild
-Hitta och lägg till vänner
-Skriv privata meddelanden och gör s.k statusuppdateringar
-Hur bloggar man? Vilka alternativ finns?
-Skriv blogginlägg och redigera dem
-Skriv, läs och svara på kommentarer på blogginlägg
-Styr ditt Facebook-konto och din blogg från din smartphone

Vem kan gå kursen
Förkunskapskrav är en viss normal grundläggande datorvana och kursen vänder sig även till seniorer, och för dem som vill gå vidare efter grundkursen så arbetar vi i Windows 7.

Undervisningsform
Undervisningen är lärarledd med många inlagda praktiska övningar. Genom läraren får du också ta del av dem senaste nyheterna och tipsen ifrån datavärlden.

Kursstart
Vi startar upp dessa kurser hela tiden vartefter som vi fyller upp dem. Anmäl dig redan nu och dit deltagarintresse till oss på post@dr-data.info eller telefon 0737-38 40 38, så får du fortlöpande info om hur, när och var nästa kurs börjar och drar igång. Anmälan är inte bindande, utan bara en intresseanmälan för du skall få mer info.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dem kommentarer som du skriver här, så håll en god och trevlig ton tack! Du når oss enklast på post@dr-data.info eller 0737-38 40 38.