2012-10-29

Windows 8-datorer. PC på ett nytt sätt!

I fredags lanserades Windows 8 och med det en ny generation av datorer med pekskärmar och ny funktionalitet för mus och tangentbord. Gemensamt för de nya Windows 8-datorerna är att de är tunna, lätta, startar snabbt och har lång batteritid.

Idag finns Windows 8-datorer i flera olika utföranden, från flera tillverkare och i flera prisklasser. Man kan säga att det finns fem kategorier av Windows 8-datorer:

Surfplattor – det som främst skiljer en surfplatta med Windows 8 från övriga plattor på marknaden är att den kan användas mer som en vanlig dator. Du kan jobba i Office-programmen, köra appar sida vid sida och ha fler användaronton. Hårdvaran har USB-portar. Självklart kan du också ”bara” kolla på film eller surfa, bland annat med HTML5 och stöd för Adobe Flash. Exempel på modell: Lenovo ThinkPad Tablet 2. Surfplattor finns också bland hybriddatorerna, där skärmen kan tas av och användas separat.

Klicka här ovan för att läsa hela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dem kommentarer som du skriver här, så håll en god och trevlig ton tack! Du når oss enklast på post@dr-data.info eller 0737-38 40 38.